خانه / مزاج شناسی / مزاج مواد غذایی

مزاج مواد غذایی

بسم الله الرحمن الرحیم

هر ماده خوردنی دارای چهار کیفیت و تمام مزاج هاست که بسته به اینکه چه کیفیتی بیشتر باشه اون ها رو مزاج بندی میکنند.

و اگه گیاه سرد باشه، کیفیت سردی رو در بدن بیشتر میکنه و برعکس

شرایطی که بر مزاج مواد غذایی اثر میکنه، جالب و البته مهم هم هست و دلیل اختلاف بین افردا هست و باعث میشه یکی فکر کنه مثلا لیموترش سرد و تره و دیگری بگه نه سرد و خشکه. ان شاالله در یک مطلب جدا عرض میکنم.

مزاج مفردات و مواد غذایی

مزاج لبنیات

گرم و تر: ماست چکیده – شیر بره تازه – کره طبیعی –  شیر گاومیش و گاو دستکاری نشده

سرد و خشک: کشک – قارا (قره قوروت) – شیر الاغ – شیر بز

سرد و تر: پنیر تازه – دوغ – ماست – خامه – شیر پاستوریزه

شیر و ماست هرچه چربی بیشتری داشته باشند و به اصطلاح  روشون نگرفته باشه گرم تر هستند.

 

مزاج گوشت ها

گرم و تر: بره – بوقلمون – پاچه – میگو – جگر – زبان

گرم و خشک: شتر – آهو – اردک – بلدرچین – گوزن – شترمرغ – دل- قرقاول – گنجشک – کبوتر

سرد و خشک: گاو و گوساله – بز – الاغ – سیرابی – قلوه

سرد و تر: مرغ – ماهی – مغز

 

مزاج میوه ها

گرم و تر: سیب – انگور – زردالو –  گیلاس –  آناناس – خرما – انجیر – گلابی – توت – انار شیرین

گرم و خشک: انبه – نارگیل – زیتون

 سرد و خشک: آلبالو – لیمو ترش – گریپ فروت – زرشک – زغال اخته – کنار – زالزالک (کیالک) – انار ترش – تمر هندی – سنجد – تمشک – نارنج

سرد و تر: هلو –  شلیل –  لیمو شیرین – پرتقال – نارنگی –  کیوی – آلو  – توت فرنگی

 

مزاج ریشه ها

گرم و تر: زردک – شلغم – هویج

گرم و خشک: زنجبیل – چغندر – سیر – موسیر – کلم قمری- ترب

سرد و تر: سیب زمینی

 

 مزاج صیفی جات

گرم و تر: خربزه شیرین – طالبی – گرمک – خیار چنبر- کدو حلوایی و تنبل

گرم و خشک: فلفل سبز (شاخ بزی)

سرد و خشک: بادمجان – فلفل دلمه

سرد و تر: هندوانه – خیار – گوجه – کدو سبز

 

 مزاج حبوبات

گرم و تر: گندم – لوبیاها

گرم و خشک: نخود – لپه – جو دوسر یا چاودار

سرد و خشک: باقلا خشک – جو – ذرت – عدس – ماش – ارزن

سرد و تر: باقلا تازه – نخود سبز

 

مزاج مغزها و تخم ها

 گرم و تر: بادام شیرین – بادام زمینی – تخم خربزه – تخم طالبی – کنجد

گرم و خشک: بادام هندی – بادام تلخ – پسته – گردو – فندق – آفتاب گردان – چلغوز – بزرک (تخم کتان) – بنه – بادام کوهی

سرد و خشک: بلوط – به دانه – خشخاش – شاه بلوط – شاه دانه

سرد و تر: تخم کدو – تخم هندوانه

 

 مزاج سبزیجات

گرم و تر: تربچه

گرم و خشک: نعنا –  مرزه – مارچوبه – پونه – پیازچه – تره – تره تیزک – ترخون – جعفری – ریحان – شویت – کرفس – کلم ها – گزنه – کنگرها – شنبلیله – شبدر

سرد و خشک: گشنیز – ریواس – ترشک – قارچ

سرد و تر: پرپین (خرفه) – اسفناج – بامیه – کاسنی – کاهو – لوبیا سبز

منطقه هرچی گرم ترباشه سبزیجات معطر و خوشمزه تری داره. سبزی جنوب بسیار خوش طعم ولی مناطق دیگه کم طعم و بی مزه هستند چون سردترند.

 

مزاج ادویه ها

گرم و خشک: فلفل ها – زنجبیل – رازیانه – زیره – زردچوبه – دارچین – آویشن – انیسون – برگ بو – خردل – زعفران – گلپر – نمک – میخک – وانیل – هل – جوز هندی

سرد و خشک: سماق

 

بذرهای ملین

گرم و تر: خاکشیر – قدامه – تخم بالنگو

گرم و خشک: فرنجمشک – تخم ریحان

سرد و تر: اسفرزه

سرد و خشک: بارهنگ

 

مزاج روغن ها

 

معتدل: بنفشه

گرم: ارده، زیتون، حیوانی، سرشیر، دنبه

(استفاده دارویی: سیر، زنجبیل، سیاهدانه، دارچین، حنظل، بادام تلخ اصل، بادام شیرین)

سرد: کنجد، کلزا، آفتاب گردان، گیاهی، جامد، هسته انگور

 

سایر

گرم و تر: ارده – شیره انگور

گرم و خشک: شیره خرما – عسل (اطلاعاتی از مزاج عسل. کلیک کنید)

سرد و خشک: سرکه – شکر سفید

ادامه دارد..

 

اگه از این مطلب خوشتون اومده میتونید از طریق دکمه های پایین با دوستاتون به اشتراک بزارید.

1 Star2 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

همچنین ببینید

How to eat milk?

چگونه شیر را مصرف کنیم؟

بسم الله الرحمن الرحیم امروزه روش پرورش حیوانات و تولید شیر تفاوت های بسیار زیادی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

صوت آموزشی رایگان تقویت حافظه و رفع فراموشی
لینک دانلود مستقیم را برای شما ایمیل میکنم.
لینک دانلود مستقیم را برای شما ایمیل میکنم.