بسم الله الرحمن الرحیم
برای درست کردن این غذای خوش مزه به مواد زیر نیاز دارید (برای ۵ نفر)
نخود ………………………… نیم کیلو
سیب زمینی ……………… یک عدد متوسط
گوجه ………………………. یک عدد بزرگ
پیاز………………………….. یک عدد متوسط
سیر ……………………….. دو حبه
نمک و ادویه به مقدار لازم
نخود را باید حداقل ۱۲ ساعت یا بیشتر خیساند تا روی آب کف کند و سپس استفاده کرد.
تمام مواد را در یک یا چند نوبت داخل گوشت چرخ کن یا غذاساز ریخته و نرم می کنیم.
با سلیقه خود می توان جعفری یا هرچیز دیگری به آن اضافه کرد.
وقتی که تمام مواد نرم و یکدست شد، می توانیم فلافل سرخ کنیم.
خمیر را با قاشق درون قالب مخصوص گذاشته و داخل ماهیتابه ای سرشار از روغن داغ شده قرار می دهیم.
نکته:
اگر بعد از گذاشتن در ماهیتابه از هم پاشید یا نتوانست شکل قالب را به خود بگیرد یکی از این دو مورد است:
اگر خمیر فلافل زیادی نرم و شل بود باید ظرف را کج کرده و آب آن را گرفت و یا مقداری آرد اضافه کرد.
اگر خمیر آن سفت باشد، می توان مقدار کمی روغن و یک الی دو عدد تخم مرغ به آن اضافه کرد.
پیشنهاد می کنم قبل از سرخ کردن تمام خمیر، ابتدا یک عدد درست کرده و بچشید.
اگر مواد درون قالب گیر کرده و به سختی خارج می شود می توان قالب را چرب کرد یا خمیر را نرم تر کرد.
بعد از اینکه فلافل ها سرخ شد می توانید با نان ساندویچ و خیارشور و گوجه و کاهو و کلم و غیره میل کنید.
این هم از طرز تهیه ساندویچ خوشمزه فلافل
طرز تهیه فلافل به روش ساندویچی ها
خب برای درست کردن باید تکه ها نان ساندویچ و نان معولی مانده و خشک شده و یا آرد را به همراه سیب زمینی و سبزی و ادویه خیلی زیاد و آب خمیر کرد و مابقی مراحل یکسان است.
البته تمام ساندویچی ها این کار را انجام نمیدهند.
گاهی حجم مواد بالا بوده و وقت فرد کم است که به این علت مواد را با پا خمیر میکند.
خواص فلافل
این غذا سالم است و به دلیل وجود نخود بسیار مفید است.
از خواص نخود باید به تقویت کل بدن و تقویت قوای جنسی اشاره کرد.
نخود برای تولید خون و افزایش منی و شیر هم بی تاثیر نیست.
همچنین به کاهش درد کمر، به گرفتگی صدا و ریه ها، به ضعف عمومی بدن کمک خواهد کرد.