چگونه مضرات قند و شکر را کم کنیم؟

بسم الله الرحمن الرحیم

اول با عوارض شکر آشنا شویم و بعد نحوه کم کردن ضرر آن و بعد جایگزین ها

خب ما به صورت روزانه حجم بسیار زیادی از شکر را مصرف می کنیم.

این مقدار از طریق بیسکوییت، کیک، نان شیرین، شربت، چای، نوشابه، دلستر، ژله و غیره وارد بدن ما می شود.

پس لازم است که درباره این ماده اطلاعات لازم را داشته باشیم.

The hazards of sugar

مزاج شکر

دارای مزاج سرد و خشک است.

شکر طبیعی که از نیشکر یا چغندر قند استخراج می شود مزاج گرم و تر دارد اما هنگام سفید کردن آن با نوعی اسید، سرد و خشک خواهد شد.

در ادامه نحوه اصلاح مزاج آن را خواهم گفت.

Sugar

مضرات شکر

در ابتدا موجب گرمی و سیر شدن شده و پس از مدت کوتاهی باعث گرسنگی و سرد شدن مزاج خواهد شد.

نوع سفید شده ی آن بدلیل مزاج خود موجب ایجاد بیماری های سرد است.

از عوارض مصرف آن می توان به کم خونی، خستگی زودرس بدن، بداخلاقی و بیماری های جنسی اشاره کرد.

بیماری های دیابت یا همان قند خون و چاقی و افزایش وزن هم که از عوارض معروف شکر است.

افرادی که اهل شکر هستند استعداد زیادی برای ترسیدن ها و بدخوابی و خواب های بد و درد مفاصل و پوکی استخوان خواهند داشت.

همچنین کاهش حافظه و فراموشی از عوارض مهم آن است.

[stextbox id=’info’ direction=’rtl’ image=’null’]مشاهده کنید: فیلم های آموزش تقویت حافظه[/stextbox]

افرادی که مصرف بالایی از شکر دارند حتما دارای یک یا چند مورد از بیماری های بالا خواهند شد.

Sugar substitutes

جایگزین های قند و شکر

بهترین جایگزین آن برای اکثر موارد عسل است.

مشاهده کنید: نحوه تشخیص عسل طبیعی

موارد دیگر شامل خرمای تازه یا خشک، کشمش، نبات، توت خشک و انجیر است.

نبات از همان شکر است ولی دارای مزاج گرم است چون جوشانده شده است ولی نباید زیاد میل کرد.

خود شکر سفید را می توان به نقطه جوش رساند تا ضرر اسید آن از بین برود.

شکر قهوه ای هم یک جایگزین مناسب است که فرآوری آن یک مرحله کمتر است ولی قیمت بیشتری دارد (حداقل ۲ برابر) که علت آن جای سوال است.

اما می تواند یک راه حل مناسب باشد و دیگر نیازی به سایر کارها نیست.

مقایسه قند و شکر

The difference sugar

یک چیز جالب عرض می کنم که کسی به آن توجه ندارد ولی تاثیر بسیار زیادی دارد.

جدای از اینکه قند و شکر از چه منبعی تهیه و فرآوری می شوند، نوع استفاده از آن نیز مهم است.

مردم از شکر برای خوردن چای ها به شکل حل کردنی استفاده می کنند.

قند برای چای ها به دو شکل استفاده می شود:
به صورت حل کردنی و یا گذاشتن درون دهان و خوردن چای

روش حل کردنی باعث می شود تا قند یا شکر همراه با مایع در کل فضای دهان و دندان پخش شود.
این روش نقش بسیار زیادی در خرابی دندان ها خواهد داشت.

اگر قند را درون دهان گذاشته و چای خورد، دندان ها محفوظ مانده و آسیب نمیبینند.
باید تذکر دهم که قند را روی زبان بگذارید نه روی دندان و باید صبر کرد تا خودش تمام شود نه آن را بجویم.

امام رضا علیه السلام در رساله ذهبیه فرموده اند که قبل از خوردن شیرینی ها باید مقداری نان خورد زیرا با این کار حفره های دندان پر شده و آسیب کمتری از جانب شیرینی ها خواهد دید.

در آخر توصیه می کنیم پس از خوردن شیرینی ها مقداری نمک طبیعی میل کنید تا طعم دهان کلا عوض شود.

5 نظر
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها