بسم الله الرحمن الرحیم

چرا در احادیث توصیه شده که دست راست برای غذا خوردن و دست چپ برای طهارت گرفتن باشد؟

تصمیم گرفتیم این موضوع را به صورت یک مسابقه مطرح کرده و برای نفرات برنده هدیه در نظر بگیریم.

مسابقه

 

جواب این سوال به صورت صوتی:

جواب مسابقه به صورت متنی:

این سوال قرار داده شد تا دوستان بهترین جواب را پیدا کنند.
حالا ما جواب خود را توضیح می دهیم:
اگر یک بشکه بنزین را خالی کنیم، تا مدت بسیار زیادی بوی بنزین در آن مانده و نمی توان با آب پاک کرد.
یا بوی سرکه
و یا بوی گلاب و عرق نعنا

این بوها تا مدت زیادی در ظرف باقی می ماند و باید خیلی تلاش کرد تا آن را کاملا پاک کرد مثلا باید یک ماه درون بشکه گلاب آب ریخت و استفاده کرد تا مزه و بوی آن از بین برود.
این مزه و بوها در ظروف پلاستیکی ماندگارتر است.

 

این مواد اصطلاحا نافذ هستند یعنی نفوذ کننده

 

خب حالا در نظر بگیرید که پوست دست هم، زمانی که به نوره یا بنزین یا ادکلن آغشته شد، حتی پس از پاک شدن هم بوی آن ماده را می دهد.

یا مثلا خوردن سیر و پیاز که تا چندین ساعت بوی آن در دهان حس می شود.

خود من یک قوطی سیاهدانه دارم که قبلا برای نگهداری پونه استفاده میشد و هنوز بعد از گذشت ۵ سال استفاده، بوی پونه از بین نرفته است.

dast

خب ببینید زمانی که طهارت کرده و خودمان را می شوییم، مواد دفعی روی دست می ماند.
این مواد مجموعه ای از سموم و میکروب های بدن است که با شستن هم پاک نمی شود.

درست است که از نظر شرعی پاک شده اما اثرش بر روی دست خواهد ماند. به خصوص اینکه پوست دارای منافذ هم هست.

اما چرا دستمان پاک نمی شود؟
چون هر روز آن را آلوده می کنیم.

جالب است بدانید زخم های ایجاد شده روی دست چپ (مچ به پایین) دیرتر از دست راست خوب می شود به علت تاثیرات منفی این مواد بر جسم

 

پیامبر ما حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم پیشنهاد کرده برای طهارت گرفتن فقط از دست چپ و برای خوردن فقط از دست راست استفاده کنیم تا از تاثیرات منفی و بیماری های مربوطه دور بمانیم.

غذا خوردن با دست یعنی لقمه گرفتن و خوردن سبزی و میوه ها و بیشتر برای خوردنی های نانی است اما در زمان گذشته و بعضا در زمان حال، غذاها را به جای قاشق، با دست می خورند که اثرات مفیدی هم در سلامتی مان دارد.

اما سوال پیش می آید که اگر برای طهارت گرفتن از دستکش و برای خوردن فقط از قاشق و چنگال استفاده کنیم باز هم باید به این سفارش عمل شود؟
ما با شواهدی که وجود دارد به این نتیجه رسیدیم که با این شرایط باز هم باید به توصیه پیامبرمان عمل کنیم وگرنه تاثیر منفی خواهیم گرفت.

در پایان باید گفت که دلایل ما تنها چیزی است که به آن رسیده ایم و خدا می داند چه دلایل دیگری وجود دارد که بعدا کشف خواهد شد.

 

طبق قولی که داده بودیم، بهترین نظر از بین تمامی نظرات برنده مسابقه شده و هدیه ای به ایشان تقدیم گردید.
نظر آقای علی بفرانی:

با سلام و خسته نباشید
یکی از فواید خوردن و آشامیدن با دست راست این است که دست راست از تاثیر گذاشتن بر قلب دور است و نمی تواند اثر مخرب روی قلب بگذارد ولی دست چپ به قلب نزدیک تر بوده و امکان آسیب رساندن بیشتر است. یکی دیگر از دلایل این است که ما با دست چپ استنجا می کنیم ولی با دست راست غذا بخوریم از رفتن میکروب های موجود در روی دست به داخل بدن جلوگیری می کنیم.
همچنین یکی از دلایل دیگه ای که ما با دست راست غذا می خوریم این است که شیطان با دست چپ می خورد و می نوشد.از آن جايي كه تكيه اسلام بردست راست يك نوع برنامه ريزي وتقسيم كاراعضا وجوارح ونحوه استفاده شاسيسته از آن هااست وغذا خوردن نيز با دست راست سفارش شده است، اگر اين ترتيب وبرنامه ريزي كه هدف از آن انظباط ورعايت بهداشت ونظافت بيشتر است؛ عكس شود كارمطلوبي نخواهد بود لذا اسلام براي نهادينه كردن آن فرموده است غذا خوردن با دست چپ كراهت دارد. همچنین چون در زمان های سابق مردم بدون ابزار امروزی و صرفا با انگشتان خود غذا می خوردند و از طرفی هنگام دستشویی به طور معمول با دست چپ طهارت انجام می شود، بگوییم این یکی از دلایل کراهت استفاده از دست چپ در روایات است.

16 نظر
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها