چگونه حبوبات را نرم بپزیم؟

بسم الله الرحمن الرحیم

نرم پختن حبوبات مثل نخود و لوبیا و عدس و ماش… کار هرکسی نیست.

hobobat

خیلی از افراد از پختن حبوبات تجربه بدی دارند چون باعث بد خوراک شدن آش رشته یا دیگر غذاهایشان شده است.

عده ی زیادی هم با خوردن حبوبات دچار نفخ و دل درد و سنگینی و بدحالی می شوند و کلا مصرفی ندارند.

من راز پخت آن را به شما خواهم گفت

hobob

نکته بسیار مهم این است که باید نخود و لوبیا را یک روز در آب قرار داده تا روی آب کف جمع شود.

با این کار بافت نرمی گرفته و زودتر نرم می شود.

این کف سفید که جمع شد نفخ حبوبات  هم خارج می شود.

عدس و ماش را می توان مدت خیلی کمی خیساند.

اگر خیساندن به مقداری باشد که جوانه ی حبوبات مشخص شود آن غذا خواص فوق العاده ای خواهد داشت.

و نخود و لوبیا که دیرپز هستند نباید همزمان با عدس و ماش که زودپز است گذاشته شود.

 

گاهی فرد آشپز عجله داشته و انتظار دارد غذا را در مدت کوتاهی آماده کند و در نتیجه مواد آن نپخته می ماند.

برای پخت اگر از زودپز استفاده می کنید که هیچ

اگر استفاده نمی کنید، بگذارید در چند ساعت آرام آرام جا بیوفتد تا بوی خوش آن در فضا پخش گردد.

و نکته خیلی مهم اینکه ادویه غذا را در آخر اضافه کنید مخصوصا نمک چرا که اگر هنگام پخت اضافه شود از خوب پختن غذا جلوگیری خواهد کرد.

منبع: iranmezaj.ir/?p=5469

تجربیات حرفه ای خود را برای ما ارسال کنید تا به اسم خودتان منتشر گردد

با امتیاز ۵ ستاره از ما حمایت کنید
[تعداد: 911    میانگین: 2.7/5]

13 دیدگاه‌ها

  1. سلام علیکم.
    اخوی اگه نخود رو ۲۴ساعت بذاری توی آب، تمام خواص نخود به فنا خواهد رفت!
    شش الی ۸ساعت کافیست

  2. یه ایده جدید به دوستان بدم،وقتی نخود رو خیس میکنید با زیره خیس کنید و اینکه چند بار آبشو عوض کنید، دیگه نفخ نمیکنید بعد منو دعا کنید

  3. با سلام و خسته نباشید

    من یه دستور العمل فوق العاده سری و محرمانه دارم
    و بنظرم محشره !!!
    از طریق این دستور العمل دیگه اقا پسرای گل و گلاب
    سختی و مشقت اشپزی رو به کلی می تونن به فراموشی بسپارند
    تنها یک مطلب میمونه اونم اینکه تاکید میکنم این دستورالعمل کاملا
    سری و محرمانه بوده و نباید اجازه بدین مشترکین متوجه ان بشن !

    خب دیگه بیش تر از این حاشیه سازی نمیکنم و میرم سر دستورالعمل
    ابتدا میرین حمام و به نظافت خودتون میرسید و صد البته عطر اتکلن بعد
    از حمام رو فراموش نکنید
    خب سپس میرین داخل اشپز خانه و با سینه ای سپر و قامتی استوار
    به مادر گرامیتان مراجعه مینمایید و با رعایت حجب و حیا بوسه ای بر دستان
    پر از مهر ایشان زده و درخواست میکنید که اگر امکانش هستد
    برای جنابتان استینی بالا زده و به خاستگاری دختری نجیب و کدبانو بروند
    تا حق مادری را بر شما تمام کرده باشن.

    به نظر اینجانب راههای زیادی وجود داره برای اشپزی ولی این یکی هم ثواب معنوی دارد
    و هم شما را یکبار برای همیشه از دردسر اشپزی خلاص مینماید !

    با تشکرات فراوان از شما که وقت گذاشته و نظر مرا مطالعه فرمودید …

  4. درموردش فک میکنم چون خرج زن تو ایران زیاده پس آشپزی به صرفه تره

  5. دوستان ،من نمی دونن که ایا این کار ضرر داره یا نه ولی نتیجه بخش هست. من در اواسط پخت حبوبات کمی جوش شیرین یا بیکینگ پودر به داخل قابلمه میریزم و این کار باعث میشه که نخود و لویبا درونش نرم میشه بدون اینکه له بشه.

  6. سلام باید قبل خیس کردن اون رو شست ویکم تو فر قرار دهیم تا بعد خیس کردن سریع نرم بشه

  7. نکته مهم دیگه این که تو غذایی که حبوبات هست خصوصا نخود و لوبیا اگه میخاید بین غذا آب اضافه کنید حتما از آب جوش استفاده کنید و مواد جدیدی که اضافه میکنید یخ نباشه چون به نخود و لوبیا شک وارد میشه و سفت میشه همینطور سرخ کردن حبوبات باعث میشه لایه ی رویی شون سفت بشه

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید