بسم الله الرحمن الرحیم

طرز تهیه ماست و پنیر و دوغ خانگی

ماست و پنیر را می توان به روش سنتی و با مواد سالمی همچون شیر نارگیل، کنجد، شیره انجیر و غیره تهیه کرد اما در این نوشته قصد آموزش درست کردن ماست به روش رایج را دارم.

labaniyat

درباره ماده اولیه که شیر است یک مطلب جداگانه نوشته شده که پیشنهاد می کنم مطالعه کنید.

اگر در جنوب هستید پیشنهاد می کنم شیر گاومیش را همراه با گاو مخلوط کرده و ماست درست کنید.

خب اول باید شیر جوشانده شود تا ماندگاری و تمیزی آن بیشتر شود.

sarshir

طرز تهیه سرشیر

اگر مایل هستید می توانید صبر کرده تا شیر خنک شود و بعد روی آن را جمع کرده و یک ظرف دربسته شیشه ای یا پلاستیکی نگهداری کنید.

اگر شیر را در یخچال گذاشته و خنک کنید سرشیر بیشتری روی آن جمع می شود.

اگر هم سرشیر را جدا نکردید ماست و پنیرتان چرب و پرقوت و بهتر خواهد شد.

 

mast

طرز تهیه ماست خانگی

خب شیر باید به اندازه ای حرارت داشته باشد که مقدار اندکی دست را بسوزاند.

برای هر لیتر شیر، یک قاشق غذا خوری ماست را آرام آرام اضافه کرده و هم بزنید.

حواستان باشد ماست سرد نباشد وگرنه احتمال بریدن شیر وجود دارد.

سپس شیر را در یک مکان ثابت نگه داشته و روی آن را با پارچه یا پتو بپوشانید تا گرم بماند.

بعد از شش تا ۸ ساعت ماست شما آماده می شود.

گر هنوز سفت نشده بود مجددا مراحل بالا را انجام دهید.

 

panir

طرز تهیه پنیر

شیرا داغ کرده تا به جوش خوردن برسد و یک استکان آب لیمو یا سرکه اضافه کنید.

با این کار شیر بریده بریده شده و به دو قسمت مایع و جامد تقسیم می شود.

شیر را در یک توری ریز یا چارقد تمیز ریخته و جمع کرده محکم گره بزنید و صبر کنید تا آب آن خارج شود.

می توان آن را آویزان کرده یا روی سبد قرار داد.

بعد از حداقل یک ساعت که کاملا سفت شد، آن را باز کرده و با چاقو برش دهید.

قطعه های پنیر را در آب نمک گذاشته و در یخچال نگهداری کنید.

این هم از پنیر

 

dugh

طرز تهیه دوغ

مقداری ماست را در یک لیوان ریخته و با آب مثل شربت درست کنید. کل دوغ همین است.

برای درست کردن دوغ ترش که بسیار خوش طعم و گوارا است باید ماست را در جایی گرم مانند آفتاب نگه داشته تا پس از چند روز ترش گردد.

سپس با آب و پونه و نمک طبیعی دوغ درست کنید.

15 نظر
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیمایش به بالا