بسم الله الرحمن الرحیم

وقتی که قصد درست کردن پنیر داشته باشیم حتما نیازمند چیزی مثل سرکه – آب لیمو – آب غوره – مایه پنیر و یا ماست می شویم.

Paneer

این مواد ۲ اشکال دارند

یکی اینکه همیشه در دسترس نیستند.

و بعضی از آن ها به مقدار کمی مزه و رنگ پنیر را عوض می کنند که خوشایند نیست.

اگر هیچ کدام از مواد بالا را نداشتیم چه کار کنیم؟

cheese

چگونه پنیر درست کنیم؟

این موضوع را با داستانی از خودم شروع می کنم.

من دانشجو بودم و خوابگاه داشتم.

آن زمان  خودم شیر خریده و ماست و پنیر درست می کردم.

یک روز میخواستم دو لیتر شیر را ماست کنم و چون ظرف شیشه ای من یک لیتری بود باید در دو مرحله انجام می دادم.

نصف شیر را طبق دستوری که برای درست کردن ماست توضیح دادم آماده کرده و شب تا صبح ماست درست کردم.

فردای آن روز ماست را به یک ظرف دربسته منتقل کردم.

ظرف اصلی را فقط با آب شستم زیرا ته آن مقداری ماست مانده بود و تمیز بود.

هنگام جوشاندن شیر، مقداری شیر در ته ظرف سفت شده بود که نیاز به اسکاچ زدن داشت ولی این کار را نکردم.

نصف دیگر شیر را روی گاز گذاشته و منتظر شدم تا به جوش زدن برسد ولی حباب های جوشیدن خیلی زود ایجاد شد و خیلی بزرگ بود به گونه ای که صدای بلندی داده و مقدار کمی از لبه ظرف به بیرون ریخته شد.

به خاطر این حباب های غیر عادی گاز را کم کردم تا به آرامی به جوش برسد.

کمی بعد شیر بریده بریده شد و ناچارا آن را پنیر کردم. (هرچند پارچه تمیز هم نداشتم)

پنیر

از آن روز نتیجه گرفتم که می توان با یک ذره ناخالصی شیر را تبدیل به پنیر کرد و نیازی به سرکه یا قرص نیست.

با این روش پنیری سفیدتر و بدون طعم بد خواهیم داشت.

برای این کار، مقداری شیر مثلا پنج قاشق غذا خوری را در ظرف ریخته و روی گاز قرار داده تا بسوزد و بعد شیر اصلی را درون ظرف گذاشته تا خود به خود و بدون هیچ ماده دیگری تبدیل به پنیر شود.

نحوه درست کردن پنیر و عملیات آن را قبلا در یک مطلب جداگانه توضیح داده ام.

3 نظر
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها